duminică, 26 iunie 2011

Cate ceva despre refinantarea cu B.C.R.


Te intrebi, poate, de ce am ales tocmai imaginea cu energia eoliana la un asemenea articol. E o metafora pe care insist sa o explic, chiar daca se spune ca metaforele trebuie lasate deschise interpretarilor, deci neexplicate. Cum energia eoliana e o alternativa cat se poate de eficienta la sursele de energie traditionale, asa e si cu refinatarea. E o alternativa la imprumuturile bancare multiple, carora le faci fata din ce in ce mai greu. 

Refinantarea unui credit presupune acordarea unui nou credit in conditiile curente de creditare in vederea achitarii datoriilor curente detinute de catre solicitantul refinantarii la alte banci sau instituţii financiare non-bancare. Astfel, refinantarea inseamna preluarea, in general de catre o alta institutie financiara decat cea care a acordat initial creditul (este posibila insa si refinantarea la aceeasi institutie financiara), in conditii mai avantajoase, a unuia sau mai multor credite deja existente.
 ”Refinantare”, e, din pacate, un cuvant nu tocmai prietenos pentru romani. Tocmai de aceea asa-numita Blogal Initiative e una salutara, caci incearca sa schimbe pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale, acceptiunea romanului fata de produsul bancar in cauza. Acesta este si motivul pentru care am ales sa scriu despre refinantarea de la B.C.R. 
Cum nici eu, se-ntelege,  nu fac vreo exceptie din tagma suspiciosilor,  am ales sa va impartasesc si voua experienta unui coleg de-al meu intr-ale refinantarii. Plus ca ceea ce i s-a intamplat colegului  mi-a risipit toate suspiciunile.
Asaa. Vazand el ca cele doua credite la doua banci diferite pe care si le-a luat, unul de nevoi personale, celalalt pentru locuinta, ii cam dadeau batai de cap si-i consumau o gramada de timp,  ce i-a chitit mintea? S-a echipat, frate. S-a inarmat cu stiva de pliante, a listat de pe site-urile bancilor cele mai bune oferte la refinantare, a apelat la ofiterii de credit. Oferta de la B.CR. i s-a parut cea mai cea. Mi exact, i se potrivea ca o manusa, motiv pentru care a si ales-o.  Drept urmare, a mers pe mana celor de la B.C.R.. Efectul? A ajuns sa plateasca mai putin cu 100 RON, plus ca beneficiaza de consultanta profesionala, gratuita.
Deci, inca o data, se poate. O metoda prietenoasa si sigura de a scapa de povara creditelor multiple. 
Cu acest post particip la un concurs pentru blogeri organizat de Chinezu prin Blogal InitiativeRevista Biz, si BCR la care daca aveti blog va invit sa participati. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu