marți, 28 iunie 2011

De ce as insista pe dobanda fixa?

Una dintre nevoie vitale ale oricarui dintre noi, oricat de rebel si de curajos am fi, este nevoia de securiatte. Daca vorbim in termeni bancari, dintre toate tipurile de dobanzi, dobanda fixa e aceea care intruneste la modul sublim attributele securitatii. Si daca vine vorba despre B.C.R., dobanda fixa e specialitatea lor. 


E de bun simt sa precizez cateva date contextuale, inca de la inceput. Indiferent de cum se vor modifica dobanzile în piata, optând pentru o dobandă fixa ai certitudinea ca aceasta va ramâne neschimbată pană la scadenta finală. În cazul în care alegi dobandă fixa pe o perioadă (în special dacă este o dobândă pe perioada unei campanii/promoţii) şi apoi variabilă, ia în considerare şi faptul că, odată cu trecerea de la prima perioadă, în care dobânda este fixă, la cea de-a doua perioadă, în care dobânda este variabilă, rata poate creşte şi acest lucru îţi poate afecta capacitatea de a restitui împrumutul. Ceea ce e nimic altceva decat cel mai negru cosmar. Dar cum nu vrei sa ti se intample tocmai tie asa ceva, aciueaza-te de intemperiile sortii la adapostul unei dobanzi fixe. Specialistii de la B.C.R. te vor indruma. 
Pe langa dobanda fixa, ai parte de alte avantaje la refinatarea cu B.C.R. Prin refinatare se poate schimba si structura creditului. Astfel, se poate trece de la euro la lei, se poate prelungi sau scurta perioada de rambursare, iar in multe cazuri mai multe datorii pot fi cumulate intr-un singur credit. Mai mult,  virarea venitului intr-un cont la banca la care vrei sa refinantezi creditul iti poate aduce o reducere a nivelului de dobanda. La BCR reducerea de dobanda este de 0,5 p.p.

Cu acest post particip la un concurs pentru blogeri organizat de Chinezu prin Blogal InitiativeRevista Biz, si BCR la care daca aveti blog va invit sa participati. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu